ZONDAG 4 MAART (14.00-17.00) met Bart Adins.

“Zitten is het nieuwe roken”, wordt al wel eens gezegd. Velen onder ons leiden een zittend bestaan en ondervinden daar dikwijls de fysieke nadelen van (rug- en nekklachten..). Stoelen hoeven echter niet noodzakelijk als een nieuw ‘kwaad’ te worden gezien. Met enige creativiteit kunnen we ze op een gezonde manier blijven gebruiken en zonder dat we ons lichaam er onrecht mee aan doen.

Eerst en vooral zijn er verschillende manieren van zitten. Wat voor de ene persoon goed is, is dat niet noodzakelijk voor iemand anders. Tijdens deze workshop bekijken we hoe we onszelf kunnen ondersteunen en gebruik maken van de zwaartekracht tijdens het zitten. Door ons bewustzijn hieromtrent te verhogen, ontdekken we meer efficiënte manieren van zitten, ongeacht het soort stoel.

We kunnen stoelen ook op andere manieren gaan gebruiken. In onze yogapraxis bijvoorbeeld. Nogal wat grondyogahoudingen vereisen veel flexibiliteit en zorgen bij sommige mensen voor extra druk in bepaalde delen van het lichaam. Door gebruik te maken van stoelen, kan iedereen yogaposes en zelfs zonnegroeten uitvoeren en zo komen tot goede bewegingsgewoontes en een betere mobiliteit.

We zullen ons in deze workshop echter niet beperken tot de stoel, maar deze ook gebruiken om te komen tot gezond staan en liggen.

Bart Adins

Bart volgde een  Europese Masteropleiding ‘Sport and Exercise Psychology specialized in Mindfulness’. Na zijn studies maakte hij verschillende reizen naar Azië om er yoga en Oosterse massagetechnieken te bestuderen. Tijdens één van deze reizen ontdekte hij Rolfing®. De wisselwerking tussen beweging en structuur van een lichaam fascineerden hem meteen. Hij besloot om te verhuizen naar Munchen en behaalde daar het brevet Gecertificeerde Rolfer (TM) van de European Rolfing Association. Ook in zijn praktijk als yogadocent (bedrijfs- en acroyoga) past hij deze technieken toe.

€40 p.p. 

Min. 12 deelnemers