DANA STOELEN

Mijn naam is Dana Stoelen. Ik ben sinds enkele jaren gebeten door de yoga microbe nadat ik merkte dat stress de overhand op mijn geest en lichaam had genomen. Na de eerste les yoga was ik verkocht. Yoga brengt me rust, focus, kracht, doorzettingsvermogen…. en nog zoveel meer.

Ik heb zelf een dochter en een zoon. Ik merkte dat ook zij gebukt gaan onder de druk, prestatiedrang, overprikkeling die onze maatschappij met zich meebrengt. Daarom besloot ik een opleiding docent kinderyoga te volgen bij Invitare, aangevuld met de opleiding Indiviuele therapeutische kinderyoga en een cursus beelddenken. Dat was een heel leuke ervaring. Niet alleen kon ik nog aan mijn eigen proces werken, maar leerde ik ook hoe ik de kinderen in hun proces kon bijstaan. Ik heb me ook bijgeschoold in meditatie en minfulness voor kinderen (via Arterre) en tieneryoga (via Invitare).

Een les kinderyoga is heel speels en de focus ligt op plezier maken. Het kind kan helemaal zichzelf zijn en moet even niets. Uiteraard komen de yogahoudingen aan bod maar er wordt ook gezongen, gedanst, getekend, gemasseerd, bewust geademd (heel belangrijk) en we eindigen altijd met een visualisatie/meditatie (aan de hand van een kort verhaal op kindermaat) waardoor de kinderen stil kunnen worden, vooral vanbinnen. Ze leren deze stilte meenemen in hun dagelijkse leven en dit helpt hen om zelfbewuster in het leven te staan en om te gaan met de dagelijkse stroom aan prikkels. Het helpt hen opgroeien tot mooie adolescenten met een gezonde dosis zelfvertrouwen.