ILSE RENARD

Door mijn kinesist kwam ik in 1997 in contact met yoga. Al had ik nooit gedacht dat yoga iets voor mij zou zijn… jong, dynamisch en down-to–earth als ik was, toch kreeg ik er snel de smaak van te pakken. Het hielp me in eerste instantie van mijn hyperventilatie af, maar bleek veel meer in petto te hebben… yoga ging al gauw de rode draad vormen door mijn leven, gaf me de kracht en het doorzettingsvermogen om moeilijke tijden zonder al te veel kleerscheuren te doorworstelen, zowel fysiek als mentaal.

Langzamerhand brokkelde mijn weerstand tegenover meditatie zelfs af, omdat ik ook voelde dat het me naast de relaxatietechnieken extra rust en ontspanning gaf en meer innerlijke kracht. Ik durf nu terug te vertrouwen op mijn innerlijk gevoel…

Na een boeiende carrière in internationale samenwerking voor en met lokale besturen wereldwijd, waarin ik tijdens vormingen en seminaries wel eens naar yogatechnieken greep om een creatief proces te stimuleren of ademruimte te creëren, vond ik in 2012 de tijd rijp om het roer om te gooien.
Op de vraag van een Guatemalteekse collega “is je hart nog gelukkig?” moest ik ontkennend antwoorden. Ik was niet meer gelukkig met mijn manier van werken en leven, ik was mijn balans kwijt en … ik wou méér halen uit dit leven.

In 2015 en 2016 volgde ik verschillende opleidingen waaronder Restorative Yoga bij Ela Veda. Aanvankelijk volgde ik deze om in eerste instantie mezelf te kunnen ‘helen’, maar meer en meer groeide de behoefte om met de ervaring die ik opbouwde, ook anderen te helpen op weg naar een betere gezondheid.