Mindfulness Kennismakingslessen

Vrijdag 26-1 en/of 02-02 en/of 09-02 en/of 16-02

20.00-21.30

Met Valérie Alberghs 

1. Kennismaking met mindfulness (26-01-2018)

Tijdens deze workshop maken we kennis met mindfulness. Wat is mindfulness? Wil je er graag meer over weten? Aan de hand van oefeningen duiken we in het ervaren ervan. We richten onze aandacht op onze adem en doen een eetoefening.

 

  1. Mindful communiceren (02-02-2018)

Impulsief, defensief, hard, zacht,…?  Hoe communiceer jij met anderen? We onderzoeken dit samen. Je hoeft jezelf niet te veroordelen voor de manier waarop jij communiceert, maar misschien wil je het toch eens op een andere manier proberen? We oefenen de ademruimte die letterlijk ruimte laat tussen actie en reactie.

 

  1. Help, ik pieker me suf! (09-02-2018)

Zit jij vaak in je hoofd? Blijf je maar malen over datzelfde onderwerp? Zou je graag wat meer kunnen genieten van kleine dingen? In deze workshop leren we landen in ons lichaam en staat de bodyscan centraal. Zou het kunnen dat er een antwoord komt vanuit je lichaam en niet zozeer vanuit je hoofd?

 

  1. Omgaan met gevoelens (16-02-2018)

Gevoelens… Voelen… Niet altijd makkelijk.  Hoe ga jij ermee om? Duw je ze weg? Wil je er meer van? We onderzoeken dit en leren er anders naar kijken.

 

*Deze lessen dienen ter inspiratie en als smaakmaker. Ze vervangen in geen geval een 8-weken-training waarbij je dagelijks oefent. 

 

Over Valérie Alberghs

Valérie is van opleiding bachelor in de toegepaste psychologie. Momenteel werkt zij met kinderen met autisme en hun ouders. Daarnaast is zij werkzaam in twee groepspraktijken als mindfulnesstrainer, zowel voor volwassenen als kinderen.

Zij volgde haar opleiding tot trainer in 2014 bij Dr. D. Dewulf. Mindfulness opende deuren voor haar. Ze leerde meer leven vanuit haar gevoel. Ze wil deze ervaring graag doorgeven aan anderen. Haar lievelingscitaat las ze op een muur in Zuid-Afrika, waar ze enkele maanden verbleef om een herstelprogramma te volgen: “All the darkness, it’s not the lock, but the key to the light!”.

 

€17 p.p./les
€60 p.p./lessenreeks (4 lessen)
Inschrijven via info@yogaenco.be