Ontdek ons team!

Kim Comminne

“Ik sta er iedere keer weer versteld van hoe yoga je mee kan nemen op een reis naar een punt waar fysieke en mentale ontspanning elkaar ontmoeten."

Lies Mahy

"Yoga helpt je rustiger en objectiever in je schoenen te staan. Het opent je ogen en hart voor jezelf en anderen. Juist dit maakt yoga zo interessant voor ons dagelijks leven."

Monica Bermúdez

"Yoga brengt je dichter bij wie je werkelijk bent."

Ilse Renard

"Yoga is de rode draad door mijn leven, geeft me de kracht en het doorzettingsvermogen om moeilijke tijden zonder al te veel kleerscheuren te doorworstelen, zowel fysiek als mentaal."

Bert Peeters

"Mijn aanvankelijke scepsis tegenover yoga maakte al snel plaats voor nieuwsgierigheid. Interesse werd mijn passie."

Kelly Theunis

"Ik denk dat het van wezenlijk belang is om kinderen en jongeren van jongsafaan bewust te maken van hun innerlijke zijn."

Dana Stoelen

Ik merk dat steeds meer kinderen gebukt gaan onder de druk, prestatiedrang en overprikkeling van onze maatschappij. Ik wil kinderen bijstaan in hun proces daarmee om te leren gaan. 

Kim Comminne

Oprichter Y&C en docente Yin - Yin/Yang

In 2011 ontdekte Kim op haar kampeermatje bij Mark Coel van Inner Xanadu Yoga, een kleine verborgen tuin die in haar huist. Heel nieuwsgierig ging ze op zoek naar wat ze in deze tuin kon vinden. En dat was heel wat…

Haar kampeermatje werd vervangen door een heuse yogamat en ze probeerde gedurende een aantal jaren verschillende yogavormen uit. Dat werd een exploratietocht waarin deze yogini tijd vond voor zichzelf, haar grenzen kon opzoeken en verleggen en kon stilstaan bij wat belangrijk is voor haar.

Nadat ze in 2014 echter te kampen kreeg met langdurige gezondheidsproblemen, had ze yoga bijna helemaal uit haar menu geschrapt. Toch was het yoga, in haar meest elementaire vorm, die ervoor zorgde dat er terug beweging kwam in Kim’s leven. Het was toen dat ze het besluit nam om deze ervaring te willen delen met anderen.

Op Kreta behaalde ze haar 200hrs Hatha Yoga Teacher Training Certificate (RYT 200) bij Breath of Life, onder de leiding van Sioras Deligiannis Giorgos. Wat later rolde ze haar matje uit bij Timothy McCall MD (30hrs ‘Yoga As Medicine level 1′), Adelene Cheong (30hrs ‘Restorative Yoga’) en Joe Barnett (30hrs ‘Yin Yoga’). 

Elize Tikmane

Docente Hatha - Yin/Yang

Elize beoefent Hatha Yoga sinds 2004. Met een achtergrond in dans, beweging, improvisatie en podiumkunsten weet Elize te genieten van zowel de beweging als de rust die Yoga brengt. 

In 2014 behaalde ze het Yoga Teachers diploma (200u) van de Yogalife Foundation als Hatha Yoga lerares. Sindsdien heeft ze altijd les gegeven. In 2015 reisde ze naar India om de opleiding Advanced Teacher Training (100u) te vervolledigen met specialisatie in Antashta Yoga, een vorm van yoga waarbij de blinddoek wordt gebruikt. In 2016 volgt een nadere ontmoeting met Yin Yoga bij Joe Barnett. Momenteel volgt Elize de training Yoga Nidra.

Elize doceert meestal in het Engels. Dankzij haar stem en rustgevende energie kom je in de les al snel tot rust. Ze zal bij Y&C de Yin/Yang-les op dinsdagavond doceren, alsook de Start-2-Yoga. 

Lies Mahy

Docente Vinyasa

Al van kinds af aan was dansen Lies haar leven, maar kindjes groeien en de stap van dans naar yoga is niet zo groot. Tijdens haar dansopleiding in Codarts in Rotterdam, kwam Lies in 2003 voor het eerst in aanraking met yoga. Ondanks dat ze de lessen een uitdaging vond, was er ‘iets’ dat haar aantrok in yoga en haar sindsdien niet meer heeft losgelaten.

In de zomer van 2014 volgt ze uiteindelijk haar eerste yogaopleiding bij Drishti Yoga Teacher Training op Santorini, Griekenland (RYT 200). Sindsdien is haar passie voor yoga alleen nog maar gegroeid. Ze volgde bijkomende opleidingen, o.a. 50u ‘Yin Yoga and anatomy’ (Marcel Van de Vis Heil & Anat Geiger), 100h Advanced Vinyasa & Prenatal (Drishti Yoga Teacher Training), Module 1 Restorative Yoga (Lizzie Lasater) en is ze nu bezig aan een jaaropleiding mantra zingen bij Marc Citroen.

Lies geeft les in verschillende studio’s in en rond Antwerpen. Wie haar lessen volgt, kan een dynamische flow verwachten (vinyasa) of een rustgevende sessie voor lichaam en geest (yin), maar ze hoopt je ook mee te geven dat yoga meer is dan een fysieke oefening alleen.

Bert Peeters

Docent Hatha

In 2004 kwam Bert in contact met yoga in India. Zijn aanvankelijke scepsis ruimde al snel plaats voor nieuwsgierigheid én interesse werd passie.

De groeiende honger naar kennis werd gestild door leraren uit voornamelijk de Krishnamacharya traditie. De buitenlandse opleidingen stapelden zich op en India werd een tweede thuis: Iyengar, Ashtanga Vinyasa, Sivananda, Satyananda, Hatha, Vipassana meditatie…, maar ook aanverwante opleidingen zoals massage en anatomie brachten Bert veel bij.

In België werd er altijd hard gewerkt om de reizen en cursussen te sponsoren. Deze non-stop werklust leidde tot een hernia die een drastische wijziging teweegbracht in zijn yogabenadering. Dit uit zich in zijn lessen, waarin er nadruk ligt op individuele begeleiding.

Thans volgt hij ook nog twee lerarenopleidingen: bij Shri Yogeshwarananda Ashrama te Mechelen zit hij in het laatste jaar van de 5-jarige opleiding om meer verdieping in de filosofische achtergrond van yoga te krijgen. Het precieze maatwerk van de Iyengar Yoga-opleiding komt goed van pas bij de yogatherapie in zijn (privé)lessen. Tevens is Bert de eerste Belg die gecertifieerd is in het Stretch Therapie systeem.

Ilse Renard

Docente Restorative Yoga

Door mijn kinesist kwam ik in 1997 in contact met yoga. Nooit had ik gedacht dat yoga iets voor mij zou zijn… jong, dynamisch en down-to-earth als ik was. Toch kreeg ik er snel de smaak van te pakken. Het hielp me in eerste instantie van mijn hyperventilatie af. Ook mijn weerstand tegenover meditatie nam af en ik voelde dat mediteren me ook extra rust en ontspanning gaf en meer innerlijke kracht. Ik durf nu terug te vertrouwen op mijn innerlijk gevoel.

Na een boeiende carrière in internationale samenwerking voor en met lokale besturen wereldwijd, waarin ik tijdens vormingen en seminaries wel eens naar yogatechnieken greep om een creatief proces te stimuleren of ademruimte te creëren, vond ik in 2012 de tijd rijp om het roer om te gooien. Op de vraag van een Guatemalteekse collega “Is je hart nog gelukkig?” moest ik ontkennend antwoorden. Ik was niet meer gelukkig met mijn manier van werken en leven, ik was mijn balans kwijt. Het was toen dat ik besloot om yoga te gaan doceren.

Sinds 2013 geef ik (hatha)yogales aan particulieren, scholen en bedrijven. Aansluitend volgde ik in 2015 en 2016 drie (vervolg)opleidingen Restorative Yoga bij Ela Veda, een befaamde Costa Ricaanse docente, die elk jaar te gast is in België.

Monica Bermúdez

Docente Ashtanga - Stoelyoga

Gepassioneerd door alles wat te maken heeft met dans, beweging, voeding, spiritualiteit, persoonlijke groei.

Ze startte met lesgeven op haar veertiende: turnles, dansles, aerobic, personal training, yoga.
In 2015 behaalde ze haar certificaat aan de RYS Ashtanga Yoga Academy.

Monica nodigt jullie uit om samen met haar de verschillende beginposes van de Ashtanga yoga te beoefenen (inclusief de zonnegroet A en B = Surya Namaskara). De les wordt stap per stap opgebouwd en tevens worden er differentiaties getoond. Elk lichaam is namelijk anders.

 

Liesbet Marivoet

Docente Vinyasa - Ashtanga

Kelly Theunis

Docente Kinderyoga Maxi-kids

Kelly beoefende al enkele jaren hatha en bikram yoga toen in 2015 kinderyoga toevallig op haar pad kwam. Na een algemene opleiding tot holistisch kinderyogadocent volgde ze ook een opleiding tot kinderyogatherapeut. Haar beide opleidingen volgde ze bij Arterre in Antwerpen. Na een verdiepingscursus voor tieners en ook voor peuters voelt ze zich helemaal klaar om yogazaadjes te planten bij 2 tot 17-jarigen. Ze vindt het haar taak om kinderen van jongsafaan bewust te maken van hun innerlijke zijn en de invloed van adem en asana’s op hun lijfjes.

Dana Stoelen

Docente kinderyoga Mini-kids

Ik ben sinds enkele jaren gebeten door de yogamicrobe nadat ik merkte dat stress de overhand op mijn geest en lichaam had genomen. Na de eerste les yoga was ik verkocht. Yoga brengt me rust, focus, kracht, doorzettingsvermogen…. en nog zoveel meer.

Ik heb zelf een dochter en een zoon. Ik merkte dat ook zij gebukt gaan onder de druk, prestatiedrang, overprikkeling die onze maatschappij met zich meebrengt. Daarom besloot ik een opleiding docent kinderyoga te volgen bij Invitare aangevuld met de opleiding Indiviuele therapeutische kinderyoga en een cursus beelddenken. Dat was een heel leuke ervaring. Niet alleen kon ik nog aan mijn eigen proces werken maar leerde ik ook hoe ik de kinderen in hun proces kon bijstaan. Ik heb me ook bijgeschoold in meditatie en minfulness voor kinderen (Arterre) en tieneryoga (Invitare).