(Familiale) Bemiddeling - Tine Casteele

Relatiebemiddeling
Er zijn frustraties die moeilijk bespreekbaar zijn en/of er is twijfel of je samen wel verder wil.

Gezinsbemiddeling
Er zijn problemen in onderlinge relaties (vb. verschillende opvoedingsstijlen, problemen binnen nieuw samengestelde gezinnen..).

Familiebemiddeling
Er zijn andere familiale conflicten en je wenst de relatie te herstellen (vb. tussen broers en zussen, andere familieleden).

Ouderschapsbemiddeling
Je beslist als samenwonende ouders om de relatie te beëindigen en wenst via bemiddeling een ouderschapsovereenkomst uit te werken.

Echtscheidingsbemiddeling
Wanneer je beslist om te scheiden, kan je ervoor kiezen om via bemiddeling een echtscheidingsovereenkomst te bespreken en zo tot een gezamenlijk akkoord te komen als alternatief voor de rechtbank waarbij de rechter de beslissing neemt.

Gerechtelijke bemiddeling
Wanneer er al juridische stappen zijn gezet, kan er tijdens de gerechtelijke procedure toch nog geopteerd worden om via bemiddeling een oplossing te zoeken voor het conflict.

Als docent, trajectbegeleider en coach bij hogeschool Odisee hoor ik tijdens individuele gesprekken met studenten vaak welke impact familiale conflicten hebben op mensen.

Om gezinnen die worstelen met een conflict vooruit te helpen, startte ik als familiaal bemiddelaar in bijberoep.

Ik werk graag met mensen en vind het belangrijk om te luisteren naar waar mensen op vast lopen en hen te begeleiden om uit deze impasse te geraken.

Tine Casteele

Praktijk voor Psychotherapie - Katrien Jansen

Waar sta ik voor?

Ons levenspad is een bijzondere weg  waarop we betekenisvolle, zachte momenten mogen meemaken alsook obstakels tegenkomen. Deze kunnen zo overweldigend zijn waardoor we komen vast te zitten, stilstaan of in vicieuze cirkels blijven draaien. Op een bepaald punt voelen we dat we het niet meer alleen kunnen trekken en extra ondersteuning nodig hebben. Overwegen en de stap zetten naar therapie is een moeilijke en tegelijkertijd ook krachtige keuze.

In therapie ga ik samen met jou op pad, kijken we achterom om te begrijpen hoe je gevormd bent en zoeken we samen hoe je je weg kan verderzetten richting je belangrijke levenswaarden.

Vanuit mijn achtergrond als contextuele therapeut vind ik het zinvol om het breder plaatje te bekijken en jou te begrijpen, te ontdekken uit welk nest je komt en door welke betekenisvolle  personen je omgeven bent. Daarnaast reik ik methodes aan vanuit  ACT (=acceptance and commitment therapy) om een andere, flexibele houding aan te nemen tegenover je gedachten, gevoelens, twijfels, angst, onzekerheid…

Wegens mijn ervaring van meer dan 10 jaar in een CGG ,specifiek voor personen met een middelenproblematiek (alcohol, drugs, medicatie, gokken), heb ik ook een specialisatie opgebouwd binnen de verslavingszorg.

 

Mijn opleidingen:

-Erkend Contextueel Therapeut

– Jaaropleiding in de Narratieve therapie

– Werken met duplo’s

-Motiverende gespreksvoering

– ACT en verslaving

 

Met welke vragen kan je bij mij terecht?

Adolescenten en volwassenen met vragen rond:

-Verslaving

-Omgaan met een persoon met een verslavingsproblematiek ( voor ouders, partners, broers, zussen)

-Depressie

-Trauma

-Burn -out

-Laag zelfbeeld

– Identiteitsvragen

– Angst

– Zingeving

-Eenzaamheid

-Onzekerheid

-Verwerkingsproblemen

-Interculturele vraagstukken

-….

 

Praktische informatie:

Wanneer? Op vrijdagvoormiddag.

Prijs? 55 € voor 50 min (cash)  (Annuleren ten laatste 24u voor aanvang van de sessie. Bij niet opdagen of te laat annuleren wordt de sessie aangerekend)

Taal? Nederlands en Spaans

 

Contactgegevens:

Katrien Jansen

E- mail: katrien.jansen79@gmail.com

GSM: 0471/12.75.24

Locatie gespreksessies: Brusselsesteenweg 376, 2800 Mechelen

Ondernemingsnummer: 0830 750 263

Jouw activiteit en naam hier?

Dat kan! Neem ’n kijkje bij ‘Huur Ruimte’ en contacteer ons voor een vrijblijvend bezoek aan de te huren ruimte(s).

Pilates - Isabelle Meukens

 Dinsdag 11.00-12.00

Pilates is wereldwijd bekend, sterren en celebs zweren bij deze methode om in vorm te blijven! 
De oefeningen voor het hele lichaam werden ontwikkeld door Joseph Pilates met de nadruk op correcte ademhaling en de balans tussen kracht en souplesse. Pilates gebruikt de buik, onderrug en bilspieren als centrum van kracht. Een reeks gecontroleerde oefeningen zorgen voor een sterk en gestroomlijnd lichaam!

Na mijn zwangerschappen ben ik met Pilates begonnen om terug in vorm te komen, een hobby werd een passie! Na een intensieve opleiding van 2 jaar geef ik sinds 4 jaar Pilates in verschillende studios in Antwerpen, Hove en Mechelen. 

Vanaf september starten we met reeksen van 6 lessen op dinsdag om 11u bij Yoga & Co
Prijs per reeks: 81€

Voor info en inschrijvingen: isabel@sogecom.be

Teaser your balance! 

Isabel Meukens