VRIJDAG 25 MEI (19.00-22.00) met Lies Mahy en Katrien Oosterlinck.

De workshop Yoga + Shiatsu is een reeks gebaseerd op de leer van de 5 elementen, hout, vuur, aarde, metaal en water, bedoeld als zelfzorg op het ritme van de seizoenen. De workshop combineert twee technieken lichaamswerk die elkaar tegenkomen in hun zachtheid en introspectief aspect. Via oefeningen alleen en per twee doen we houdingen en aanrakingen die je energiehuishouding terug in balans brengen en een helend effect hebben op lichaam en geest. Voor de ZOMER bouwen we onze oefeningen op rond het element VUUR dat aan ons HART is gekoppeld. Zonder vuur is leven niet mogelijk. Alles wat in volle bloei staat, wat vol leven is, wordt gevoed door de vuur-energie. Vuur beweegt altijd opwaarts en omgeeft ons met licht en warmte. Vuur kan zacht smeulen, het kan fel oplaaien, er kunnen vonken vanaf springen, maar het kan ook alles verteren.

YIN YOGA is een zachte, meditatieve vorm van yoga. In de rustige poses wordt een milde druk uitgeoefend op je bindweefsel of fascia om zo een betere circulatie in je lichaam te stimuleren.

SHIATSU is drukpuntmassage die balans brengt in je energiehuishouding. We gebruiken eenvoudige technieken voor een diepe ontspanning en doorstroming via de zachte kracht van de aanraking.

De gebruikte technieken zijn eenvoudig en ook heel toegankelijk voor mensen zonder ervaring. We willen je ook inspiratie meegeven waar je nadien thuis mee verder kan. Deze workshop is leuk om met twee te doe, maar je kan ook individueel inschrijven. Tijdens de workshop zijn er voor elke deelnemer seizoensgebonden hapjes en thee voorzien en iedereen krijgt ook een geïllustreerde oefeningenfiche mee voor thuis!

Katrien Oosterlinck

shiatsu-gever / kunstenaar met beeld, lichaam en interactie. Aan de Internationale Shiatsuschool volgde Katrien vijf jaar geleden de opleiding Klassieke Shiatsu en Masunaga Zen Shiatsu. Haar praktijk in lichaaamswerk inspireert en overlapt met haar artistiek professioneel parcours. Zo vertalen deelnemers bijvoorbeeld in de installatie massage-collage hun fysieke sensaties naar een beeld. Ze wil mensen meenemen in een non-verbale zone om via lichaams- en beeldtaal contact te maken met elkaar.

Lies Mahy

yogi / danser / docent. Na 10 jaar professioneel werken als danseres en dansdocente, volgt Lies in de zomer van 2014 haar eerste yogaopleiding in Griekenland. Daarna blijft ze zich bijscholen met workshops en opleidingen in binnen- en buitenland. Ze geeft les in verschillende yogastudio’s in het Antwerpse.
Voor Lies is yoga veel meer dan enkel fysieke oefeningen, het helpt je dichter bij jezelf te komen en steviger, rustiger en objectiever in je schoenen te staan. Juist dit maakt het zo interessant voor ons dagelijks leven.

 

€40 p.p.

Min. 14 deelnemers

Vóór 17 mei inschrijven!

Aanmelden kan via https://www.yogaenco.be/contact. Je inschrijving is pas geldig na betaling van het inschrijfgeld op: BE70 9731 6766 3625.