Lesstijlen

Probeer te achterhalen waar je lichaam nu behoefte aan heeft, maar ook wat het aankan op dit moment.

Hieronder vind je een korte beschrijving van de verschillende lessen die Yoga & Co aanbiedt.

Hatha

Zonnegroet A of B leer en beoefen je in iedere les.

In deze lessen ligt de nadruk op het versterken en soepel maken van je lichaam en het verhogen van de concentratie.

We werken naar en met een rustige en regelmatige ademhaling.

De houdingen worden los van elkaar beoefend, aangehouden en volledig losgelaten voor er naar een volgende pose wordt toegewerkt.

Vinyasa

Vinyasa betekent ‘flow’.

Het is een actieve yogastijl waarin yogahoudingen aan elkaar zijn verbonden. Ademhaling en beweging zijn gesynchroniseerd.

Iedere les bestaat uit een creatieve aaneenschakeling van poses. Anders dan de vaste serie van Ashtanga is elke Vinyasa-les anders.

Er is ruimte voor variatie en er wordt vaak gewerkt rond specifieke aandachtspunten, zoals heupopeners, flankstretches, backbends…

Yin

Yin yoga is een rustige les met liggende en zittende houdingen.

Je blijft voor een wat langere tijd (enkele minuten) in een pose om ruimte te brengen in je lichaam en je bindweefsel te stimuleren.

Deze yogastijl werkt ook in op meridianen en brengt de geest tot rust. Korte meditatie- en ademhalingsoefeningen maken deel uit van de les.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen zoals blokken, riemen, bolsters en dekens om makkelijker in een houding te blijven.

Yin/Yang

Een gebalanceerde combinatie van rust en beweging.

Hier beoefen je een afwisseling van rustige yinhoudingen (meditatieve stretch), met yangposes die de energie in het lichaam activeren.

Sommige lessen beginnen dynamisch (Yang) en eindigen rustig. In andere starten we met Yin, gevolgd door een meer energiek gedeelte.

Yogalates

Yogalates is een combinatie van yoga en pilates.

Deze les zorgt voor een toename van flexibiliteit, energie en spierkracht. Je lichaamshouding en -bewustzijn verbeteren.

De oefeningen helpen bij rugpijn, stramheid, maar ook bij het losmaken van spanningen.

Relax & Restore

Een mix van Restorative Yoga en Yoga Nidra.

Zachte en weldadige vorm van yoga, die door iedereen kan beoefend worden.

In deze lessen ondersteunen we het lichaam bij de poses d.m.v. bolsters, dekens, blokjes, riemen enz.

Er is weinig tot geen spiercontractie in de houdingen. Je lichaam wordt gestimuleerd om los te laten en zacht te worden.

Een aanrader voor wie kampt met (chronische) pijn, vermoeidheid, burn-out of voor wie tot rust wil komen en ontspannen.

Hormoonyoga

Deze yogavorm richt zich op het in evenwicht brengen of houden van je hormonen. Het is een dynamische yogastijl. De houdingen en ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat je hormoonhuishouding ge(her)activeerd wordt. Op die manier worden je lichaam en geest ondersteund om meer balans te houden.   

 

Stoelyoga

Zittend of staand, met de stoel als ondersteuning.

Dit is de perfecte oefenvorm voor mensen voor wie het moeilijk is om aan de reguliere yogalessen deel te nemen.

Maar … iedereen kan baat hebben bij deze yogavorm; onderschat de impact en intensiteit ervan niet.

Doe je bureauwerk, dan kan je deze oefeningen makkelijk toepassen thuis of op kantoor om spanningen los te werken en te voorkomen.

 

Core & Back 

In deze les gaan we aan de slag met een blend van oefeningen en poses uit o.a. yoga, pilates, HIIT en aerobics om rug- en buikspieren(corset) te soepel en sterk te maken. Ook benen, armen, schouders komen aan bod! 

Dit is een actieve les (mét muziek) voor wie uitdaging zoekt. Ze is geschikt voor mensen die het gewoon zijn om te bewegen/sporten. Je krijgt echter altijd opties aangereikt zodat je kan werken vanuit je eigen kunnen.