Mijn naam is Kim Comminne. Sinds 2016 werk ik als yogadocent. Ik doceer verschillende yogastijlen (yin, hatha, yin/yang, yogalates), maar ook meditatie- en mindfulness. Voorheen was ik leerkracht in het secundair onderwijs. 

In 2017 richtte ik yogastudio ‘Yoga & Co’ op in Mechelen. Vorig jaar gaf ik het roer ervan door aan iemand anders om enkele andere stapstenen te kunnen verkennen. Nu kan je naast groepslessen ook bij me terecht voor bedrijfslessen en -events, opleidingen en supervisie voor scholen, alsook voor 1-op-1-begeleiding. 

Geen enkele les, workshop of opleiding is hetzelfde. Ik ga op pad met jou of de groep om te kijken wat er op dat moment kan en nodig is. We verkennen samen grenzen, keren naar binnen en kijken met bewuste aandacht naar wat er daar te vinden is. Altijd is er aandacht voor voldoende grondings- en verwerktijd voor lichaam en geest. Je kan van mij duidelijke instructies en differentiatie verwachten. Tevens pas ik hands-on adjustments toe en geef ik persoonlijke aandacht waar nodig.    

Ik ben opgeleid door hooggekwalificeerde leraren, laat me regelmatig bijscholen en superviseren en kan buigen op vele jaren ervaring als lesgever.    

Opleidingen:

‘Hatha Yoga Teacher Training’ – Breath of Life

‘Yin Yoga Teacher Training’ – Joe Barnett 

‘Restorative Yoga Teacher Training’ – Adelene Cheong

‘Yoga As Medicine Training’ – Timothy McCall MD

 ‘Vinyasa Sequencing Training’ – Marlene Henny 

Trainingen & cursussen

European Yoga Congress Zinal – Ron van der Post  

‘Hormoonyoga’ – Sari Schnitfink

‘Shamanic Cranio Healing I’ – Josine Hesselbach

‘Holistic Pulsing Basics’ – OWC

‘Shiatsu basics’ – OWC

‘Stilte- en mindfulnessretraites’ – Ehipassiko