KIM COMMINNE

In 2011 ontdekte Kim op haar kampeermatje bij Mark Coel van Inner Xanadu Yoga, een kleine verborgen tuin die in haar huist. Heel nieuwsgierig ging ze op zoek naar wat ze in deze tuin kon vinden. En dat was heel wat…

Haar kampeermatje werd vervangen door een heuse yogamat en ze probeerde gedurende een aantal jaren verschillende yogavormen uit. Dat werd een exploratietocht waarin deze yogini tijd vond voor zichzelf, haar grenzen kon opzoeken en verleggen en kon stilstaan bij wat belangrijk is voor haar.

Nadat ze in 2014 echter te kampen kreeg met langdurige gezondheidsproblemen, had ze yoga bijna helemaal uit haar menu geschrapt. Toch was het yoga, in haar meest elementaire vorm, die ervoor zorgde dat er terug beweging kwam in Kim’s leven. Het was toen dat ze het besluit nam om deze ervaring te willen delen met anderen.

Op Kreta behaalde ze haar 200hrs Hatha Yoga Teacher Training Certificate (RYT 200) bij Breath of Life, onder de leiding van Sioras Deligiannis Giorgos. Wat later rolde ze haar matje uit bij Timothy McCall MD, voor de Yoga Teacher Training ‘Yoga As Medicine Level 1’.