VRIJDAG 24 SEP 

(19.30-21.30)

met Lies Mahy.

Yoga en het zingen van mantra’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van het alom bekende ‘Om’ tot vele andere mooie mantra’s.

Net als het beoefenen van asana’s, heeft het zingen van mantra’s bewezen positieve fysieke, emotionele en mentale effecten. Het kalmeert en versterkt bv. onze ademhaling, en de vibraties bereiken onze diepste weefsels en zenuwcellen, stimuleren bloedcirculatie in onze organen. Samen zingen werkt gewoon verbindend, bevrijdend en maakt je blij! Én, je hebt er helemaal niets voor nodig en hoeft niet lenig of sportief te zijn!

Zangervaring is niet nodig! Lies begeleidt jullie met de warme klanken van het Indisch harmonium. Je krijgt telkens wat uitleg over de specifieke mantra’s en er is ruimte om vragen te stellen.

 

Wat mag je verwachten?

– Uitleg over de betekenis van de verschillende mantra’s

– Zingen, voelen, luisteren naar klank en mantra’s 

– Een overzichtje van de mantra’s zodat je achteraf thuis nog kan oefenen 😉

 

Voor wie?

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat klank kan betekenen als aanvulling op je reguliere yogapractice en voor iedereen die het leuk vindt om te zingen (zelfs al vind je het een beetje eng).

 

Docente Lies Mahy?

Als kind volgde Lies naast dansles, haar grote passie, ook muziekles. Ze wilde graag zingen, maar durfde nooit echt goed. Toen ze jaren later yogales begon te volgen merkte Lies al snel dat een les zonder ‘Om’ voor haar niet compleet voelde. Af en toe werden er ook andere mantras gezongen: eerst voelde dit wat onwennig, maar al snel ervoer Lies ook de energie en vrijheid die het zingen van mantras haar bracht. Haar nieuwsgierigheid was aangewakkerd en in 2016-2017 volgt Lies een jaaropleiding mantrazanger bij Marc Citroen. Sindsdien geniet ze ervan mensen mee te nemen in de wat ongekende, maar wondere wereld van de klanken en verhalen van mantras!

Lies heeft altijd een liefde gehad voor bewegen en filosoferen. Het was tijdens haar dansopleiding dat ze voor het eerst in contact kwam met yoga: in de competitieve danswereld gaven de yogalessen haar meer vrede met zichzelf. Na 10 jaar werken als professioneel danseres en dansdocente, wil Lies meer leren over yoga en volgt ze in 2014 haar eerste yogaopleiding. Toen wist ze nog niet dat dat de start zou zijn van een weg die haar liefde voor bewegen en filosofie samen zou brengen!

Voor haar is yoga een fantastisch tool om meer te ontdekken over onszelf en de wereld, op verkenning te gaan zowel binnen als buiten de vertrouwde ruimte van onze mat, in je schulp te kruipen, maar ook, om je buiten je comfortzone te wagen. Lees meer over lies op www.liesmahy.yoga.

 

€25 p.p.

Min. 8 en max. 25 deelnemers

Aanmelden kan via https://www.supersaas.nl/schedule/Yoga_&_Co_vzw/Reserveren. Je inschrijving is pas geldig na betaling van het inschrijfgeld op: BE70 9731 6766 3625. Voorwaarden zie ‘Prijzen’.